Bloggar

Hur man får ut det mesta av marknadsföring online

Personlig försäljning ger möjlighet till personlig kontakt med kunderna, medan marknadsföring online bygger på webbaserad kommunikation. Det är dock viktigt att komma ihåg att du inte bara kan skicka ut annonser till massorna; du kan också använda kraften i sociala medier för att öka din varumärkeskännedom. Här är några tips som hjälper dig att komma igång.

Läs vidare för att lära dig hur du kan få ut det mesta av onlinemarknadsföring. Här är några av de vanligaste misstagen att undvika när du marknadsför ditt företag. Innan du startar en marknadsföringskampanj på nätet bör du identifiera dina mål och se till att de är mätbara. Du kan sätta upp mål för din marknadsföringskampanj, till exempel att generera 100 nya kunder eller 1 000 försäljningsledningar genom B2B-marknadsföring. Om du till exempel vill bygga upp en lista med 10 000 e-postprenumeranter bör ditt mål vara tydligt och mätbart. För att hjälpa dig att mäta hur framgångsrik din kampanj är kan du använda fokusgrupper för konsumenter för att få feedback på produkten och tjänsten.

En annan metod för marknadsföring på nätet är e-postmarknadsföring. Den här metoden innebär att du skickar reklammejl till personer som har prenumererat på ditt nyhetsbrev eller din webbplats. Du kan sedan mäta konverteringsgraden av dessa leads till faktiska kunder. E-postmarknadsföring är ett av de bästa sätten att spåra försäljningen, eftersom du kan följa upp dina reklammejl och se hur många som köper dina produkter. Pay-per-click-reklam (PPC) är ett annat effektivt sätt att annonsera på nätet. Du kan köpa annonser och vänta på att dina webbplatsbesökare ska klicka på dem. De flesta sökmotorer har sina egna PPC-annonsnätverk.

Fördelarna med att anlita marknadsföringstjänster online

Fördelarna med att anlita marknadsföringstjänster online är många. Att lägga ut den här aspekten av din verksamhet på experter kan förbättra dina resultat inom marknadsföring online med upp till 300 %. Bättre resultat innebär mer försäljning, förbättrade placeringar och ett större antal följare och fans. Du kan inte vara nöjd med marginellt förbättrade resultat. Även om tjänsterna kan hjälpa dig att förbättra din synlighet på nätet kan de inte garantera avkastning på din investering. Du måste vara tydlig med ditt företags mål innan du anlitar deras hjälp.

De bästa tjänsterna omfattar högt specialiserade team av yrkesverksamma som är specialiserade på din bransch. Teamet består av en kontoansvarig och en Executive Sponsor som fungerar som teamets CMO. Vi har en 95-procentig bibehållandefrekvens av anställda. Våra kunder hålls informerade om sina kampanjer genom en skräddarsydd instrumentpanel som kombinerar all marknadsföringsdata från flera kanaler. Veckosamtal och månadsmöten genomförs för att hålla dig uppdaterad om dina resultat. Du får en omfattande bedömning av ditt företags resultat för att hjälpa dig att avgöra var du behöver förbättra dig.

Om du är intresserad av ett billigt annonseringsalternativ är pay-per-click (PPC)-reklam ett utmärkt val. Det är en av de bästa formerna av onlineannonsering och ger en genomsnittlig avkastning på åtta dollar för varje dollar som spenderas på Google Ads. Med PPC-annonsering visas din annons ovanför organiska sökresultat och endast för utvalda sökningar. PPC-annonser är mycket målinriktade, vilket gör att du kan fokusera på en specifik målgrupp och nyckelordsfraser.

Hur man väljer en byrå för marknadsföring online

Om du letar efter en byrå för onlinemarknadsföring för att öka din verksamhet är det viktigt att välja en byrå som specialiserar sig på internetmarknadsföring. Även om många internetmarknadsföringsbyråer arbetar virtuellt har majoriteten fortfarande ett fysiskt kontor. Utseendet på en byrås kontor kan hjälpa dig att avgöra företagets personlighet och stil. Om kontoret ser rent och organiserat ut är det ett viktigt tecken. Om det ser oprofessionellt ut eller har en skum utformning kanske den potentiella kunden inte är intresserad av ditt företag.

Och det kan vara svårt att välja en byrå för marknadsföring online, men några enkla tips kan hjälpa dig att hitta den bästa byrån för dina behov. Först och främst bör du kontrollera byråns rankning. Kontrollera om de konsekvent dyker upp i relevanta sökresultat. Om de inte rankas har byrån kanske inte ett dedikerat team som ägnar sig åt onlinemarknadsföring. Å andra sidan, om en byrå har få kunder, kommer varje medlem av personalen att bidra till den digitala marknadsföringsstrategin.

När du väljer en byrå för onlinemarknadsföring ska du se till att diskutera avgifterna. Byråer tar vanligtvis ut en fast förskottsavgift eller en procentuell andel av utgifterna. Det förstnämnda gör det tydligt för kunderna att uppskalning kräver mer arbete, och det sistnämnda hjälper byråerna att uppnå en konkurrensfördel. Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att det innebär att din marknadsföringsbyrå online endast får betalt om den genererar intäkter för ditt företag. Det är därför viktigt att arbeta med någon med omfattande erfarenhet av marknadsföring för att se till att du får ut det mesta av dina marknadsföringsinsatser online.